Szavazás
Lefoglalta már nyaralását?
igen
nem, mindig utolsó pillanatban döntök
nem megyek nyaralni
 

 

  Regisztráció

Utazási jogok

2011-03-09Valószínűleg senki sem úgy indul nyaralni, hogy előtte végigveszi, milyen problémák érhetik az utazás során, pedig a felhőtlennek tervezett üdülést az aprócska bosszúságoktól kezdve a súlyos sérelmekig sok minden beárnyékolhatja. Dr. Salamon András ügyvéd és uniós turisztikai jogi szakértő szerint érdemes minél körültekintőbben felkészülni az utazásra a célország jogszabályaitól és az ott élők szokásaitól kezdve a saját jogainkig, hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés.

Egész éves a kullancsszezon

A legtöbbünknek csak akkor jutnak eszébe a kullancsok és az általuk terjesztett betegségek, amikor újra itt a tavasz, és nagy lendülettel vetjük bele magunkat az erdei kirándulásokba. Pedig lassan maga a kullancsszezon kifejezés is éppen annyira idejétmúlt lesz, mint a kullancsokkal kapcsolatos tévhitek. Legyünk hát naprakészek, és védekezzünk hatékonyan!

Oltások utazáshoz

Manapság egyre többen egyre többfelé utazunk, és a nyaralás megtervezésénél sok mindenre fel kell készülnünk. Van, amire elég egy gondolatnyi időt szánni, és van, aminek hónapokkal az utazás előtt érdemes utánajárni – ilyenek például a különböző védőoltások. Ne gondoljuk azonban, hogy csak az egzotikus nyaralásra készülők vannak veszélyben – figyelmeztet dr. Axmann Ágnes egyetemi docens, a Trópusi és Utazási Betegségek Intézetének igazgatója.

Hivatalosan is elindult a Tégy a Boldogságért! világmozgalom

2011-04-12Ha boldog akarsz lenni, gondolkodj pozitívan és kapcsold ki a mobiltelefonod! – egyebek mellett ezt tanácsolja az Action for Happiness (Tégy a Boldogságért!), világmozgalom, amelynek tagja a dalai láma is. Bár tavaly indult útjára a kezdeményezés, április 12-én, kedden „startolt” hivatalosan is Londonban. A mozgalom elutasítja az individualizmust, az anyagi javak hajszolását és alternatívákat ajánl – egyebek mellett gyakorlati tanácsokat ad – a boldogabb élethez. Társalapítója Richard Layard brit közgazdász professzor, akinek szakterülete a boldogságkutatás.
 
 
 
 
 
 
 
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7
 
 
  Archívum