Szavazás
Lefoglalta már nyaralását?
igen
nem, mindig utolsó pillanatban döntök
nem megyek nyaralni
 

 

  Regisztráció

Hamburg 10 titka

2008-10-15Németország második legnagyobb városa leginkább éjszakai életéről és a kikötői negyedéről híres. Mindenki tudja, hogy ha Hamburgban jár, nem hagyhatja ki sem a Reeperbahnt, sem a Szent Mihály-templomot. Aki viszont arra kíváncsi, hogy milyen igazi titkokat kínál a Hanzaváros, nézze meg, mi mit ajánlunk a városlátogatáshoz!

Kastélykörút Németországban

2008-10-17Gyermekkorom óta menthetetlenül vonzódom az ódon épületekhez, legyen az kúria, kastély, kolostorrom vagy netán több száz éves tanyaház. A falak repedései, a dohos pincék régi történeteket rejtenek, mindig azt kívántam, hogy bárcsak el is tudnák mesélni, mit láttak az évszázadok folyamán. Ám amikor a klasszikus francia kastélytúra helyett Németország felé vettem az irányt, nem is sejtettem, hogy a csodálatos élmények mellett egy új dimenzióval gazdagszik majd számomra a kertészkedés fogalma, amelynek segítségével egy életre megszabadulok a fűnyírás gondjától.

Németország népszerű úti cél

2008-10-20A változatos Németország egyre népszerűbb a magyar utazók körében, ami nem csoda, hiszen karnyújtásnyira vannak a mesés várak és a pompás kastélyok, a misztikus erdők és a remek hajókirándulások, a szabadidő és témaparkok, valamint az elegáns városok kulturális látnivalói.

Köln 10 titka

2009-03-02A Rajna-vidék központjának nevezett Kölnben mindenki ismeri a katedrálist és a híres kölnivizet, ám a kliséken kívül annyi még a látnivaló a városban, hogy egy hét is kevés lenne, hogy végigjárjuk. Aki azonban igazi különlegességre vágyik, nézze meg, mi mit ajánlunk a városból!

Köln, a média városa

2009-07-23Köln Németország első számú tévésztárja. A német tévéprodukciók több mint egyharmada készül a Rajna menti metropolisban, ahol a médiában több mint 55 ezer embert foglalkoztatnak. Nyolc nagy tv-adó székhelye Köln, egyebek közt a tbk, a WDR, a legnagyobb európai közszolgálati televízió és az RTL, Európa legnagyobb forgalmú magántelevízió-társasága.

Hamburg - Kapu az egész világra

2009-07-23A vizek városát, Hamburgot méltán tartják Németország egyik legszebb városának. A még oly visszafogott északi emberek is alig titkolt büszkeséggel beszélnek a leghíresebb Hanza-városról, amelynek utánozhatatlan hangulata mindenkit rabul ejt. Akár a kontinens egyik legnagyobb kikötőjében, akár az Elba vagy az Alster partján sétálunk, vagy bekukkantunk a „raktárváros” (Speicherstadt) téglaházai közé, mindenütt sok felfedeznivaló vár ránk.

Stuttgart - A régi és az új találkozása

2009-07-23Közvetlen repülőjáratokkal, alig másfél óra alatt juthatunk el Baden-Württemberg székhelyére, a világklasszis autók (Mercedes, Porsche) birodalmába. Parkosított környezetben régi és új divatok, a modern és a barokk építészet találkozásának lehetünk tanúi.

Frankfurt - Többet érdemel egy üzleti útnál

2009-07-23Már a sziluettje is elárulja: Frankfurt am Main világvárosi hangulatot áraszt. Ennek ellenére a felhőkarcolók városa nem csupán az üzletemberek célpontja – a szabadságukat itt töltő látogatóknak is igazi látványosságokat tartogat! A Skyline a Messeturm épületével, a nagy bankok felhőkarcolóival, amelyeknek Frankfurt a „Mainhattan” nevet is köszönheti, a Majna-parti metropolis jelképévé váltak.

Ezerarcú Bajorország

2009-07-23Természet, kultúra, pihenés és különféle élvezetek – Bajorország változatos és sokarcú, és ez a sokszínűség teszi vonzó úticéllá. A festői tájak gyalogos és kerékpáros túrákra csábítanak, az apró falvak családi nyaralások ideális helyszínei. Ellenőrzött minőséget kínáló wellness-szolgáltatóival és elbűvölő városainak izgalmaskínálatával a kék-fehér üdülőparadicsom előkelő helyet foglal el a legkedveltebb német úticélok listáján.

Berlin- Kultúra, trendek és történelmi pillanatok

2009-07-23Berlin pontosan azt kínálja, amiről az utóbbi években híressé vált: itt születnek a trendek, akár múzeumokról, galériákról, szórakozásról, gasztronómiáról, divatról, akár zenéről van szó. A legendás éjszakai élet, a vonzó és szokatlan vásárlási lehetőségek, a német főváros egyedülálló történelme elvarázsolja az utazót. Mindehhez remek ár-érték arány párosul a szállodai áraktól kezdve a tömegközlekedésig.

Interjú Gryllus Dorkával

2009-07-23Több napon át hívtam berlini lakásának telefonszámát, de mindannyiszor csak az üzenetrögzítővel kommunikáltam. Aztán kiderült, Gryllus Dorka „igazoltan” tartózkodik itthon, épp az osztrák–svájci–magyar koprodukcióban készülő, Kamerás gyilkos című filmben játszik. A színésznő immár öt éve a német fővárosban talált második otthonára, és lelkesen mesél a multikulturális metropolisról.

Németország - Kedvező ár. Nagyszerű minőség.

2009-07-23Németország gazdag élményekben és mégis nagyszerű minőséget kínál kedvező áron! Használja ki a kiváló infrastruktúrát, hogy összekösse egymással az izgalmas városlátogató utazásokat, a bevásárlóutakat, a pihentető wellnesslétesítményeket, a sportos kirándulásokat és a gasztronómiai élményeket. Válassza a feledhetetlen pihenést kedvező áron!

Ruhr 2010 - Fedezze fel Európa kulturális fővárosát!

2010-02-15A Ruhr-vidék 2010-ben Európa kulturális fővárosa: itt az idő, hogy Ön is felfedezze a régió 53 városát és óriási kulturális kínálatát! Sokkal több itt a látnivaló, mint gondolná, a születendő metropolist ugyanis az izgalmas kulturális sokszínűség fémjelzi. Szokatlan, innovatív, és mindenkit megihlet. Ismerje meg Ön is Európa új kultúrmetropolisát!
 
 
  Archívum