Szavazás
Lefoglalta már nyaralását?
igen
nem, mindig utolsó pillanatban döntök
nem megyek nyaralni
 

 

  Regisztráció

Feketeerdei meggytorta

 Hozzávalók:  
feketeerdei meggytorta, csokolade, sutemeny, tejszinhab
A piskótához: A krémhez:
6 tojás 6 dl habtejszín
6 ek porcukor 3 ek porcukor
10 dkg margarin 3 csomag habfixáló
6 ek liszt 1 üveg meggybefőtt (30-40 dkg)
2 ek sötét kakaópor (holland) cseresznyepálinka (elhagyható)
fél csomag sütőpor 5 ek savanykás lekvár (például meggy vagy szeder)

A díszítéshez:
1 tábla keserű csokoládé
vagy pirított mandulaforgács

Elkészítése:


Egy szelet feketeerdei meggytorta, könnyü finomsagA tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, a margarint megolvasztjuk, majd amikor kicsit kihűlt, a tojássárgás masszához adjuk. Egy másik tálba átszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük. A tojáshab harmadát ráemeljük a cukros-tojásos masszára, rászitáljuk a lisztes keverékünk harmadát, majd nagyon óvatosan forgassuk össze, hogy ne törjük össze a tojáshabot. Ugyanezt a műveletet még kétszer megismételjük, amíg az összes lisztes keverék és a tojáshab is elfogy. Egy 26 centis kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, belehalmozzuk a tésztát, majd előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 20-22 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e. Amikor kihűlt, keresztben kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt, a porcukrot és a habfixálót formázható habbá verjük, a meggybefőttet lecsepegtetjük. Ha friss meggyből szeretnénk a tortát készíteni, akkor főzzük fel egy kevés cukorral és egy vaníliarúddal.
A meggyből félreteszünk 16 szép szemet a díszítéshez. Az egyik tortalapot egy tálra helyezzük, meglocsolhatjuk egy kevés cseresznyepálinkával (de a meggyet is beáztathatjuk pálinkába), megkenjük a savanykás lekvárral, majd erre először egy centi vastag tejszínréteget simítunk, utána pedig ráhalmozzuk a meggyet szépen sorba. Ezután ráhelyezzük a másik piskótát, bevonjuk az egészet a tejszínkrémmel, az oldalát és a tetejét megszórjuk a vékony szeletekre vágott csokoládéval, majd a torta tetejére habrózsákat nyomunk a maradék tejszínből, és a meggyszemekkel díszítjük. Az oldalára kerülhet mandulaforgács is!

A recept szerzője: Zserbónyuszi



Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!



Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Hozzászólás írása


Név:
E-mail:
Üzenet:



Ellenőrző kód:

 
 
  Archívum