Szavazás
Lefoglalta már nyaralását?
igen
nem, mindig utolsó pillanatban döntök
nem megyek nyaralni
 

 

  Regisztráció

Buday Péter mesterszakács rovata

Buday Péter tavaszváró cikke:

Spárga - A zöldségek királynője


Részlet a cikkből:

Szerintem pedig a spárga valóban a zöldségek királynője, ahogy azt nevezni szokták.
Amikor tanuló voltam, akkor találkoztam vele először nagy mennyiségben. Akkor még nagyon utáltam. Mert nekem kellett megtisztítanom. Akkoriban négy-öt kilogramm volt a napi penzum az étteremben. Mindezt nap mint nap, április elejétől május közepéig – az egész szezonban. Ma már séf vagyok, úgyhogy most az én tanulóim pucolják a spárgát. Most már nagyon szeretem enni és elkészíteni is. Na ja! Az a fránya spárgapucolás...

Tovább a cikkhez


Egészséges és finom is:

Hal a konyhában

Részlet a cikkből:

A hal az egyik legérdekesebb élelmiszerünk, mert mindig egészséges, mindig trendi és mindig bio. Természetesen csak akkor, ha nem szennyezett vízből fogjuk ki. Ugyanakkor megosztja az embereket: vagy szeretik, vagy utálják. Pedig tele van fehérjével, foszforral és rengeteg olyan ásványi anyaggal, amely elengedhetetlen az életükhöz. Sőt a mai világban a fogyózóknak is az egyik legfontosabb étele. De ennyit a tudományosságról, nézzük meg inkább az igazi énjét. Mert a hal nagyon finom – persze csak ha tudjuk, hogyan kell elkészíteni.

Tovább a cikkhez


Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!



Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Hozzászólás írása


Név:
E-mail:
Üzenet:



Ellenőrző kód:

 
 
  Archívum